Heti Farkaskonyha táplálék-kiegészítő ajánlatunk:
Sprint-R: Az egymással szinergiában lévő gyógynövények megfelelő arányú keveréke, segít karbantartani a kutyád mobilitását minden életkorban.  

Javasolt akár konkrét sérülést, húzódást követően is,  illetve idősebb életkorban általános támogatásként, vagy sportoló  kutyusoknak.

Támogatja az ízületek rugalmasságát, és biztosítja az optimális mobilitást kortól és aktivitástól függetlenül.

A fűzfakéreg, csalánlevél, nagy útifű, orbáncfű és gyömbér, indiai kurkuma a gyógyászatban világszerte használt gyógynövények az ízületi panaszok kezelésében, melyeket a komplementer és alternatív állatorvoslásban is alkalmaznak.

 

Az ízületek ápolására, és karbantartására nem csak akkor kell gondolnunk, ha már jelentkeznek a tünetek. A kiskutya megvásárlása előtt érdemes biztosítani magunkat az esetleges problémák elkerüléséről, és a további életszakaszaiban korának megfelelő ízületvédelmet biztosítani számára.
A csípő- és könyökízületi diszplázia a nagytestű kutyák 20-40%-ánál jelentkezhet kortól függetlenül.

A diszplázia rendellenes fejlődést jelent, mely utalhat a csípő, a váll és a könyök nem megfelelő kialakulására. Az ízületeket alkotó csontvégek, porcok nem illeszkednek megfelelően egymáshoz, ami porckopást, ficamot, és degeneratív ízületi elváltozást alakíthat ki.

Sportra, vagy tenyésztésre szánt ebeknél fokozott figyelmet igényel ez a kérdés.  Azok a sportok károsítják legkevésbé az ízületi porcokat, melyek nem igényelnek sok futást és ugrást. Ebből a szempontból hasznos az úszás, ugyanis ez minden terhet levesz a végtagokról, a víz ellenállása segítségével építi az izmokat. Az őrző-védő jellegű sportok különösen a boka és térdízületet terhelik, a flyballnak  hatása van a vállra is, míg az agility szűk fordulói, és távoli ugrásai szinte mindegyik hajlatra veszélyesek lehetnek (a gerincről nem is beszélve). Meg kell találni az egyensúlyt az ízületvédelem, és a terhelés között. Soha ne lépjünk a pályára felkészületlen, bemelegítetlen kutyával, mert komoly, életre szóló sérülés lehet a vége. A levezetés, pihenés hasonló okokból ugyanilyen fontos, ne feledkezzen meg róla senki! A megfelelő, ízületi porcok védelmére szolgáló táplálék kiegészítő kiválasztása előtt érdemes állatorvossal konzultálni.