Sokakban él a tévhit, hogy mióta szocializáltuk és magunk mellé vettük hű társnak őket, tenyésztettük/túltenyésztettük, ezzel egyidejűleg a táplálkozásuk is változott. A tény az, hogy ezt mi – gazdik - változtattuk a magunk kényelmi igényei szerint – az állat hátrányára.

BARF (Bones and Raw Food Diet) – csont és nyers etetés. A módszer a táplálék nyers és természetes formájában való etetést jelenti. A BARF szerint a felnőtt súly 2%-át kell adnunk kutyánknak napi két részre elosztva. Ennek aránya 40% csontos hús, 30% zöldség-gyümölcs és 30% nyers hús
Prey Model-zsákmány model-A Prey Modell esetében nem adunk a kutyánknak zöldség és gyümölcsféléket. Csakis nyers hússal tápláljuk őket aminek az aránya: 80 % hús, 10 % csontos hús és 10 % belsőség.

Csontos húsként adhatunk csirke, kacsa, pulyka farhátat, lábat, nyakat, combot, szárnyat, mellcsontot, fejet. Marha szegy, oldalast. A teherhordó csontokat a nagytestű állatoktól ne adjuk mert azok túl kemények. Adhatunk nyúl gerincet, szarvast. Zöldségből és gyümölcsből van néhány amit nem szabad a kutyának adni vagy csak nagyon kis mértékben, ilyenek a szőlő, paradicsom, avokádó és azok a zöldségek amik puffasztanak.
Húsként pedig csirke, pulyka, kacsa, nyúl, szarvas, birka, marha is mehet.
A nyers húsokat fagyasztásos hőkezeléssel tudják a kissé gyanakvóbbak kezelni.
Kiegészítőnek adhatunk egy-két kanál joghurtot, nyers vagy főtt tojást, hal vagy lazacolajat, zöldkagyló kivonatot (nagyon jót tesz az ízületeknek).

Belsőséget csak hetente egyszer adjunk, nagy mennyiségben hasmenést okozhat. 
Az egyedüli hús amit nem adhatunk kutyánknak vagy macskánknak nyersen az a disznó/vaddisznó húsa az Aujeszky-féle betegség miatt. Ezeket a húsokat főzéssel kezeljük elő. 

Ezen a héten az emésztőrendszer természetes támogatóját mutatjuk be a Farkaskonyha jóvoltából.

A gyomor és béltraktust regeneráló gyógynövénykeverék , amely a kutyák teljes emésztőrendszerére jótékonyan hat, karbantartja, kondicionálja azt.
Alkalmazása ajánlott stresszes élethelyzetekben, eledel váltáskor, hasmenéssel járó betegségek, antibiotikumos kúrák után.
Segít karbantartani a teljes emésztési folyamatot elejétől a végéig, támogatja az egészséges bélflóra fenntartását, valamint az eledel optimális hasznosulását.
Segít karbantartani a teljes emésztési folyamatot elejétől a végéig , emellett támogatja az elfogyasztott eledel optimális hasznosulását.

Bármilyen tapasztalatot, véleményt, kommentárt szívesen fogadunk, a témával kapcsolatban.